Di sini kita bertemu...menjalin warna seindah pelangi... membina ikatan ukhuwwah agar bersimpul padu...& mengukir kenangan abadi terindah sebagai ingatan...

Sunday, January 9, 2011

Besday dia...

Assalamualaikum dan selamat pagi...


Dia...insan pertama yang bertakhta... Dia...insan pertama yang kucinta. .. Dia...kuabadikan dalam jiwa...


Hahaha...lagu Fauziah Latif ni xde kn mengena ngan entri aku ni...sajer nk buat gimmick pg2. Tapi, memang aku nak bgtau psl dia ni...n dia memang insan pertama untuk aku...dan hubby. Dah blh agak kan hahaha...dia tu x lain x bukan my dearest eldest son Muhammad Afif bin Azhan...





Hari ni genaplah umur dia 9 tahun.That's mean dah 10 tahun ku melayari bahtera perkahwinan dengan suami terkasih...melalui pelbagai dugaan dan rintangan hidup, dan Alhamdulillah aku bahagia. Moga segala perjalanan hidup kami mendapat keberkatan dari Allah, Insya Allah...


Afif...juga Abang bagi adik-adiknya. Kalau dilihat dari segi perangai...dia memang jenis yg tak reti diam. Mesti ada je benda yg nak dibuatnya. Kalau dia diam tu maknanya dia tido atau demam. Suara dia huh...mmg kaw kaw kuatla...xthla nanti kalau dia besar...lg cun dia pya suara. Suka nyakat adiknya...tp d very d concern one la. Sampai sanggup keluarkan balik makanan yg dia makan semata-mata nk bg adik2 dia atau bl tahu ibu atau baba blm makan lg.






Afif...seorang yang sensitif jgkla. Contohnya la kan, bila tgk cerita sedih ke, hindustan ke...(ikut ibunya la tu...oppsss)...atau kisah yang berkaitan d gn derhaka kat ibu bapa...try2la intai dia masa scene sedih...mesti berair mata punyalah...Kadang2 sakat dia best gak...kononnya buat2la sakit kan, pastu panggil dia dtg dekat...bg nasihat bla bla bla...dh merah mata...hahaha abang, abang, xmacho la macam tu hehe...





Tapi bila difikirkan balik, memang anak sulung macam tu ke? Atau Afif ni terover matured sebelum sampai masanya. Tak kot kan...sebabnya dia masih lg ada perangai nakal dia, degil pn ada jg...srh skt jap jap katanya. Asyik bertangguh je. Tapi bila sentuh psl responsibity dgn dik2 nya mmg caring. Sanggup mengalah demi adik tercinta. Gaduh2 tu biasala, lg2 lelaki semuanya. Kadang tu aku tak hirau langsung...lantak korangla nak main ke nk gaduh ke. Dia org akan berhenti gaduh bila ada salah sorang nangis... Sekejap je...lps tu main sama2 blk...hai anak,
anak...


Okaylah...kembali kepada Afif. Abang...Selamat Menyambut Hari Ul angtahun Kelahiran Yang ke-9. Dengan bertambahnya umur abang hari ni, ibu harap abang akan lebih baik dari yang sebelumnya. Ibu bangga punya anak spt abang...be d most responsible boy...n yg paling penting, jadilah anak yg baik, taat dan berbakti kepada ibu dan baba nanti. Kalau ditakdirkan ibu dah xde, tolong jaga adik-adik abg dan baba...mereka adalah harta yang tidak ternilai buat abang...hehe, macam la dia faham aku bgtau ni, br umur 9 thn. Tak sedar diri betul.



Abang : Bila la aku nk dpt adik lagi...bb girl pn ok gak hehe...



Anyway, apa hadiah aku nk bg dia ni...purse dh menipis, faham 2 jela awal thn br. Aku dh tanya dia semalam abg nk hadiah apa...dia cakap ibu kan tahu abg nk apa...ianya kecik dan blh dibw ke mana-mana...Hmm, xde benda lain ke bang dr psp tu, ibu mana ada duit bang oiii...Tapi xpela, nanti ibu ganti dgn benda lain ye bang...nak celebrate mana2 pn baba xde sekarang ni. Kita tunggu baba blk ye. Buat masa sekarang biar ibu masak special hr ni ye sayang...Happy Birthday sayang. Ibu sayang abang...I Love You...


Okay...Ibu tujukan lagu ni khas buat abang

"Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to my dear Afif
Happy Birthday to you..."

Love u...mmmuaaahh...mmmuuaahhh...


2 comments:

fa10 said...

happy birthday afief... dah 9 tahun rupanya.... sejuk hati ibu n baba bila afief jadi anak soleh dan abang yg baik...

anum, oghe dpt tmpt ke2 contest hok dio vote tu. Timo kasih bbanyok deh

anum said...

Faten...yo ko?Tahniahla hehe... Insya Allah Afif will be d one that all parents should be proud of. Tapi dia sedih jgk on his birthday tu, moknya meninggal ( mek )